Puppies, puppies, lhasa apso, lhasa apso fokker, kennel, lhasa apso kennel, lhasa apso pups, lhasa apso breeder, delfgauw, zuid-holland, lhasa apso kennels, lhasa apso fokkers, lhasa apso stamboom, lhasa apso rasvereniging, lhasa apso topkennel, lhasa apso kampioen, lhasa apso pup, kleinschalige lhasa apso kennel, huiselijke kennel, huiselijke sfeer lhasa, pups, puppies, kleinblijvend ras, lhasa apso puppies, rasvereniging, stamoom, topkennel, lhasa apso topkennel, jeugdkampioen, shows, dogshow, kindvriendelijk, nest, nestje, lhasa apso nestje, lhasa apsos, lhasa, lhasa apso topfokker, lhasa apso pups te koop, pups te koop, lhasa apso te koop

Nest D


Op 1 april 2017 zijn de pups van Bo en Sjef geboren.

Vier teefjes en twee reutjes. Voor de fotopagina klik op de                           

foto hiernaast.
Van week tot week .…

Week 1

Na een pittige langdurige bevalling is Bo de trotse moeder van zes prachtige pups. Op 1 april zagen vier teefjes en twee reutjes het levenslicht.

In deze eerste week ziet we ze veranderen van ieniemini naar goed gevulde “cavia’s”. Alleen pupje 2 had vanaf de eerste dag niet door hoe ze bij Bo moest drinken en haar helpen wij gewoon totdat ze zelf kan eten.

En ze hebben van ons ook alle 6 een mooie naam gekregen:

Dayah, Dante, Djara en Dotty voor de meisjes

Djinn en Duke voor de jongens.


Week 2

Na een week knokken is het zorgenpupje (we hadden haar Dotty genoemd, het was zo’n dotje...) helaas toch overleden. Zij bleek toch te zwak. Bo had dat ook door en liet haar gaan.

En zo is de natuur toch weer mooi. Zij steekt haar energie in de vijf dikkerds die het fantastisch doen. Groeien als kool. Zijn tevreden en Bo zorgt goed voor ze. Ik ben enorm trots op haar.

Met twee weken zijn van vier moppies de oogjes open. Alleen Dante wacht nog even ... Zij geniet nog even van de “rust”.


Week 3

Tjonge wat gaat het hard. Ook Dante deed twee dagen na de rest haar oogjes open en kijkt de wijde wereld in.  Deze week het eerste puppybezoek gehad. Dayah gaat straks in Berkel en Rodenrijs wonen. Zij gaat gaat een warm mandje bij Jill krijgen.

In de loop van de week beginnen ook de loop -en speeloefeningen. Best lastig als je je buik vol met mamma’s melk hebt. Zo grappig!


Week 4

Alle nieuwe baasjes zijn langs geweest en hebben hun keuze gemaakt. Wat fijn dat ze alle vijf zo’n warm mandje krijgen.

Dayah wordt Djuna, Duke wordt Sjefke, Djinn wordt Sjef, Djara wordt Lente en Dante wordt Donna!! Nu kunnen de nieuwe baasjes echt gaan aftellen en mogen wij nog 5 weken genieten van het vrolijke spul.

Week 5

Deze week een hoop nieuwe indrukken opgedaan. De werpkist is eruit en de pups kunnen nu lekker spelen in een grotere ruimte. Dat vinden ze dan ook geweldig.

Ik leg steeds wat nieuwe speeltjes neer, dan is de speeltuin steeds weer anders.  Zo mooi ook dat ze meteen doorhebben dan de bak met kranten is voor de plasjes. Dat gaat natuurlijk nog wel eens mis, maar ik vind ze nu al heel knap.

Ook zij we begonnnen met vlees. Brrr... Dat is wennen zeg. Mamma’s melk is toch wel heel lekker hoor. Maar aan het eind van de week vinden we het stiekem best lekker.


Week 6

We hebben buiten gespeeld!! En leuk dat we het vonden!! Eerst even spannend maar de volgende dag vonden we het al super gaaf!

De chipper van de Raad van Beheer is geweest en heeft ons een chip gegeven ... Met een echte naald ... Maar we waren stoer joh. Geen kik gegeven. En het wattenstaafje door onze mond voor het DNA afstammingsonderzoek was ook helemaal niet erg.

We eten nu goed en nemen een lekker toetje bij mamma.

Week 7

We hebben ons echte eerste uitje gehad. Met zijn allen naar de dierenarts. Daar heeft deze meteen even gekeken hoe het met onze antistoffen was gesteld. En dat bleek prima in orde. We hebben voor de komenden drie weken nog genoeg antistoffen van Bo en hoeven volgende maand pas onze eerste vaccinatie.

De laatste loodjes breken aan, niet voor ons hoor, maar voor onze huidige baasjes ... Zij gaan over een week afscheid van ons nemen. Dan gaan we met de nieuwe baasjes mee en krijgen daar ons gouden mandje. Maar nu nog een weekje spelen en ravotten met elkaar.

Week 8

Terwijl de nieuwe baasjes druk zijn met aftellen werken wij hier ook naar het afscheid toe. De puppy pakketten zijn klaar.  Dankzij het prachtige weer zijn de pups het grootste deel van de dag buiten waar er regelmatig door de visite met ze geknuffeld wordt en waar ben druk aan het klussen is in de tuin. Ze kijken niet eens op als hij met de zaagbank in de weer gaat.


Wij wensen de nieuwe baasjes heel veel geluk met de lieverdjes.

Het ga jullie goed Djuna, Sjef, Donna, Lente en Sjefke! xxx

foto's D nest